Початок вирощування цукрового буряку в Україні припадає на 1820-і pp.; у 1840-их pp. Україна стала основним районом виробництва цукру, завдяки сприятливим ґрунтовим умовам, а також наявності поміщицьких маєтків і робочої сили.
вільні амінокислоти, бетаїн, нітрати та нітрити у процесі виробництва високоякісного цукру
система смарт - моніторингу – економія на ремонтах і аварійних зупинках
біопаливо – майбутнє цукрової галузі України
Білорусь: Цукрові заводи виробили понад 500 тис. тонн цукру з цукрових буряків урожаю 2018 року |
17.12.2018 |
Згідно з інформацією Асоціації цукровиробників «Белсахар», чотири заводи республіки продовжують переробку цукрових буряків. Станом на 16 грудня 2018 року перероблено 3879,4 тис. тонн цукрових буряків, з яких вироблено 504,6 тис. тонн цукру білого. Щодоби переробляється до 38,5 тис. тонн цукрових буряків і виробляється близько 5,0 тис. тонн цукру. Згідно з аналізом даних Національного статистичного комітету Республіки Білорусь, виробництво цукру в листопаді 2018 року знизилося за місяць на 4,44% і склало 152,7 тис. тонн (у попередньому місяці - 159,8 тис. тонн, в листопаді 2017 року - 151,9 тис. тонн). Виробництво цукру за січень-листопад 2018 знизилося у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 15,15% до 492 тис. тонн (у 2017 році - 580 тис. тонн). Джерело: sugar.ru |