Початок вирощування цукрового буряку в Україні припадає на 1820-і pp.; у 1840-их pp. Україна стала основним районом виробництва цукру, завдяки сприятливим ґрунтовим умовам, а також наявності поміщицьких маєтків і робочої сили.
вільні амінокислоти, бетаїн, нітрати та нітрити у процесі виробництва високоякісного цукру
система смарт - моніторингу – економія на ремонтах і аварійних зупинках
біопаливо – майбутнє цукрової галузі України
На Кубі очікується відновлення виробництва цукру і збільшення його експорту |
25.12.2018 |
Алехандро Хіль Фернандес міністр економіки і планування Куби заявив на закритій презентації в парламенті, що, після понесеної від погоди шкоди у 2017-2018 роках, виробництво кубинського цукру значно зросте в поточному сезоні, який зараз йде повним ходом, але як і раніше не досягне загальних показників виробництва і експорту дворічної давності, повідомляє "Рейтер". Куба планує виробити 1,5 млн. тонн цукру-сирцю і експортувати 920 тис. тонн з них, що майже на 50% більше, ніж в минулому сезоні. Збір урожаю зазвичай починається з декількох заводів, що відкриваються в кінці листопада, і набирає обертів до середини січня, коли стартують ще близько 50. Більшість заводів закривається до травня. В цьому році в листопаді відкрилося 20 заводів, а в грудні почали роботу як мінімум ще 25. Міністр Фернандес заявив, що під час збору урожаю 2017-2018 років обсяг виробництва впав на 43,7% в основному через екстремальні погодні умови. За даними Міжнародної організації по цукру, Куба, яка раніше була великим експортером цукру, виробила 1,8 млн. тонн цукру-сирцю у 2016-2017 роках і експортувала 1,1 млн. тонн. Куба рідко досягає поставлених цільових показників зі збору урожаю тростини, але в цьому сезоні це особливо актуально після поганого урожаю 2017-2018 років. Вперше за майже десятиліття країна імпортувала трохи рафінованого цукру з Франції, щоб забезпечити цукровий компонент основних раціонів харчування, які виділяються кожній родині. Куба споживає від 600 до 700 тис. тонн цукру на рік і має угоду про продаж Китаю 400 тис. тонн в рік. Решту продає на відкритому ринку. Джерело: sugar.ru |